drs. Jeannette ter Haar

Naam: drs. Jeanette ter Haar
Email: jeanette@momocim.nl
Vakgebied: inter- en intra menselijk(her)ontwerp van gedrag (ook in organisaties)

Verrassing, individuele creativiteit en stabiliteit zijn dé succesfactoren voor sociale interventies.


Jeanette ter Haar (1963) leeft haar werk in het ontwikkelen van menselijk gedrag. Haar specifieke insteek is de persoonlijke aanpak van elk individu, die als open systeem, onderdeel uitmaakt van sociale interacties en interventies. Zij ziet elk individu als een unieke onderscheidende schakel binnen een sociaal netwerk. Daarbij richt haar werk zich op het onbewuste van de mens, die zich beweegt in de impliciete, expliciete en bewuste dimensies van het leven. Zij ziet verwondering als de basis voor wetenschappelijk onderzoek. Zij heeft een model ontwikkeld die als prepositionele basis dient voor onderzoek naar het menselijk bewustzijn. Deze maakt verbindingen van onbewuste en bewuste zijnstoestanden, mét de daarbij bestaande impliciete en expliciete kenmerken, zichtbaar in het menselijk gedrag.
Door een dynamisch adaptief proces van inter- en intra menselijk (her) ontwerp van gedrag, waardoor de mens in staat is een echt innerlijk dialoog aan te gaan. Dit heeft tot gevolg dat organisaties in staat zijn efficiënter te bewegen en mensen creatief samenwerken. Hierdoor is de focus voor de bestuurbaarheid van menselijk gedrag niet alleen afhankelijk van systemen en structuur maar worden juist de interventies bestuurbaar.

Als strategisch business partner bouwt Jeanette samen aan sociale dynamische netwerken (ook in organisaties), waarbij een persoonlijke ervaringsgerichte aanpak centraal staat.

Jeanette haar expertisegebieden liggen in de dynamiek van de strategie van de sociale cohesie van samenwerken, met het intra- en inter persoonlijke dynamiek als uitgangspunt. Hierdoor ligt de ontwikkeling van gewenst menselijk gedrag binnen de mens zelf, en krijgt deze uiting binnen relaties en organisatievormen.

Zij heeft ruime ervaring als arbeids - / mensdeskundige in allerlei bedrijfstakken en managementontwikkeling. Dit jaar komt haar eerste boek uit met als thema de adaptieve levensdynamiek van de unieke creatieve mens.