dr. Luc Peters

Naam: dr. Luc Peters
Email: lucpeters@versatel.nl
Vakgebied: vraagstukken omtrent clichés in organisaties

Dr. Luc Peters is gespecialiseerd in vraagstukken omtrent clichés in organisaties. Via kunstvormen als film en architectuur opent hij de wereld van organisatie op manieren die anders verborgen voor ons blijven. Hierbij staan aspecten als identiteit, team-dynamiek, management en vooral denken centraal. Dit vertaalt hij naar nieuwe concepten voor  organisatie, maar ook voor kantoren en kantoorinrichtingen. Hij creëert hiermee mogelijkheden om het denken in organisaties terug te brengen. Hij verlaat de platgetreden paden van stappen-plannen en standaard-modellen en andere cliché-matige aanpakken die veel tijd en geld kosten, maar geen rendement opleveren.Hij studeerde filosofie, bedrijfskunde en marketing. Al ruim 30 jaar is hij actief als manager, voor diverse organisaties, zowel profit als non-profit. Graag combineert hij werk met studie, en is daarbij continu geïntrigeerd door alles wat er om hem heen gebeurt. Hij is een vaste deelnemer aan internationale conferenties zoals EGOS of SCOS en geeft lezingen over de hele wereld, van Kopenhagen tot Sydney en van Montreal tot Istanbul. 

Vanaf een jonge leeftijd is hij actief als rock-drummer, heeft in diverse bands gespeeld, platen gemaakt en al datgene wat verbonden is met het muzikanten-leven. Behalve in muziek is hij geïnteresseerd in film, architectuur (hij schrijft momenteel een boek over Frank Lloyd Wright), fotografie, schilderkunst en eigenlijk alles wat ons de wereld laat ervaren op manieren die nieuw voor ons zijn. Momenteel werkt hij als directeur van een Bibliotheek, geeft les aan een business-school, geeft gast-lezingen/colleges en is muzikant. Samen met de Canadese professor Anthony R. Yue heeft hij een boek geschreven over organisatie en spiegels (In the Mirror), dat binnenkort in Noord Amerika wordt uitgegeven. Tussen zijn reizen en avonturen woont en werkt hij in Nederland.

Zijn proefschrift Cliché & Organisatie, denken met Deleuze & film is verkrijgbaar in de boekhandel of via uitgeverij IJzer.