prof. Rene ten Bos

Naam: prof. Rene ten Bos
Email: rtenbos@xs4all.nl
Vakgebied:managementfilosofie

René ten Bos is hoogleraar filosofie aan de Faculteit der Managementwetenschappen, Radboud Universiteit. Hoewel hij veel over bedrijfsethiek heeft geschreven, beschouwt hij zich niet als een bedrijfsethicus.

 

 

 

 

 
Behalve met bedrijf en organisatie, houdt hij zich ook bezig met meer traditionele thema’s uit de filosofie (wetenschapsfilosofie, wijsgerige antropologie, politieke filosofie, etc.). Recentelijk werd hij in Trouw omschreven als “één van de origineelste filosofen van Nederland”. Hij is een bekend public speaker en geeft, behalve aan universiteiten in binnen- en buitenland, ook les aan onder meer Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, Politieacademie, Tias/Nimbas, Business School Nederland en AoG.

Publicaties
Ten Bos schreef meer dan 20 boeken en honderden boekhoofdstukken, academische artikelen en columns voor diverse kranten, tijdschriften en week- of maandbladen. Drie bekende boektitels zijn Bedrijfsethiek, filosofische perspectieven (2013, samen met Mollie Painter-Morland) Stilte, geste, stem ( 2011) en Het geniale dier, een andere antropologie (2008). Op dit moment werkt hij aan een boek met de titel Het wilde water, een geofilosofische geschiedenis van water, Bureaucratie is een inktvis(2015). Prof. ten Bos heeft met dit laatste boek de Socrates prijs 2016 gewonnen.

Expertisegebieden
Bedrijfsethiek, wetenschap en organisaties, de invloed van politiek op organisaties, strategisch management, leiderschap, organisatiefilosofie